Élet a Marson túl

Sokszor gondolkodtam, hogy mi értelme a Földön blogot gyártani. Hogy ne kelljen az utókornak a naplónkban a macskakaparásunkat boncolgatni? Vagy tán mert néhány földi halandónak nincs más dolga és még életünkben elolvassa? És akik valakik blogjait olvassák, miért épp erre kíváncsiak? A válasz megismeréséhez el kellett határoznom magam. És úgy döntöttem, hogy nem írok blogot.

Archívum

Címkék

alkohol (1) alkoholista (1) bang (1) barát (1) barátság (1) big (1) blog (2) boldogság (1) bor (1) család (1) e.t. (1) élet (2) élvezet (1) föld (1) halál (2) hit (1) hobbi (1) levél (1) magyarok (1) mars (1) móra (1) öröm (1) ősrobbanás (1) pálinka (1) pezsgő (1) pia (2) sör (1) szülök (1) telefon (1) űr (1) világegyetem (1) világűr (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Indavideó

Mire jó ez?

2010.02.19. 20:37 Marslakó

Aki idáig eljutott, az nyilván megkérdi, hogy akkor mégis, most mit csinálok, ha nem blogot írok?

Kérem szépen, a földi emberek még hisznek a mesében? Azt gondolják, hogy egy marslakó csak úgy közéjük csöppen és elkezd blogolni? És ha ezt teszi is, éppen magyarul és nem az egyik világnyelven, ahol azért mégis nagyobb publicitásra számíthat?

Talán pont ez a mesében hivés, pont ez a nagy magyarkodás késztetett rá, hogy valamit megosszak másokkal. Egy pici részt magamból. Pedig megírhattam volna életem folyamát könyvben is, folytatásos regényként. Lehet, hogy halálom után ki is adták volna, és ez a tudat engem biztosan nagyon boldoggá tenne.

De mit ér a boldogság, ha egyszer úgyis mehgalunk? Kinek van igaza, aki az életet élvezi, vagy aki gürcöl és az életen túl keresi boldogságát? Kinek jó, hogy Móra Ferenc nagy író volt - neki, vagy nekünk?

Nos, azt hiszem, Móra tudta, hogy ő megtalálta saját boldogságát, de nem ezért írt, tanított, régészkedett. Hanem hogy másoknak örömet szerezzen ezzel.

Lehet, hogy nekem, egy marslakónak, ugyanez a célom: hogy kizökkentsem a hétköznapi letargiába esett magyar embert a kerékvágásból és örömet adjak neki, hogy olyat olvashat, ami érdekli, felüdíti, örömet okoz neki. Hát, nem tudom, hogy hány blog olvasó van, és hány magyarnak sikerül ezzel szebbé tennem a napját! :-)

Szólj hozzá!

Címkék: blog élet halál öröm boldogság magyarok móra

A bejegyzés trackback címe:

https://marski.blog.hu/api/trackback/id/tr311774538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása